Alla inlägg under juli 2010

Av Elle - 11 juli 2010 13:45

   Idag  det varmt ... nej hett snarare... + 31 och det är mulet....Sitter här o vet inte vad jag ska göra ... har en stor disk .. o så ska jag dammsuga ... enda anledningen att jag ska dammsuga är katternas päls... så kanske jag struntar i det o tar upp pälsbollarna efter hand som jag ser dem..he,he...

Lite lat får jag väl vara .. Datorns fläkt går på högvarv... efter jag har skrivit färdigt får jag väl stänga av min vän... Ja, jag kallar honom vän... jag brukar nämligen prata med honom... o än har jag ingen apparat som spar det jag säger ...

 

Vi hade jättetrevligt igår mina gäster o jag ... en tur ut till Skärhamn gjorde vi också i värmen ... trodde jag skule smälta bort ,,, men det är tur att det inte blev av idag .. jag hade bara inte orkat.

 

K. har nu åkt hem ,ja, han åkte rätt tidigt men så har jag ringt till sonen o vi har tjattrat en bra stund.

 

Nu bbörjar det blåsa lite ..kanske ,kanske blir det ett skönt regn..jag hoppas det .Luften blir så härlig efter regnet o det luktar så gott. 

Men vad jag såg på Klart .se så skulle det inte bli regn förrän på tisdag... 

 

Undrar just om det är ngt sevärt på tv i dag ... Igår såg jag fotbollsmatchen  mellan Uruguajoch Tyskland ... Första fotbollsmatchen jag sett på en jädrans massa år ... kanske kollar jag ikväll på guldmatchen.. om det inte är ngn brittisk deckare förstås.. för dem kan jag bara inte missa .

 

Nej nu ska jag ut i köket men inte för att diska ... nej jag ska bara hämta ngt att dricka för det måste vi ju i denna hemska hetta .  Ha det gott! Kram!

Av Elle - 10 juli 2010 07:49

att jag igår skrev ett långt inlägg om ensamhet .. som var ämnet i Karlavagnen kvällen innan.. men ALLT försvann...och sedan hade jag varken ork eller lust att göra om det ... det för blev det inget skrivet igår .     Borde göra som jag blivit rådd.. skriva det i work eller vad det nu var...   och sedan klistra in det ...  får nog göra det till en vana .  Får se om jag kommer ihåg att skriva om det efter helgen då jag har tid igen...   Kram!

Av Elle - 10 juli 2010 07:25

Ja, det är bara att tacka o ta emot.... men denna vecka har jag fått gjort lite nytta här hemma iallafall. Gjort om i sovrum och på balkong... städat ordentligt överallt utom i arbetsrummet.. Dör ska dammsugaren fara fram lite lätt nu på morgonen , mer hinner jag inte för jag ska förbereda för lunch.. får lite gäster från Kungsbacka idag . Mia o Christer , de har aldrig varit här så jag tänkte bjuda på en sallad (grekisk) o sedan kaffe med "dopp". o jag glömde nästan, K. kommer också . Det hade jag inte väntat, men... Han ringde igårkväll.. o han tjatade om att jag ska vara där ... jag orkar bara inte höra på det . Jo , helgerna skulle jag kunna tänka mej nu när det är torrt o vi kan vara ute mycket... så jag inte blir så hostig av möglet som finns i väggarna... men han vill att jag ska vara där månader i sträck... ta med mej katterna eller göra mej av med dem... vad  svarar man på det? Göra mej av med dem , nej inte av den orsaken iallafall... Min hand sover ... högerhanden... det är svårt att få fingrarna att träffa rätt tangent..*L* men skriva kan jag ju inte låta bli...enveten som jag är

 

Det är redan lite över 20 grader varmt ute... hur varmt ska det bli idag tro?  Ännu har jag inte badat i havet utan det har barta blivit bassängen i Sunda hallen. Jag klarar inte av att cykla ner , jo ner men så ska jag ju hem också ... vore så himla skönt att åka ner till stranden o sola lite .

Får   se i veckan som kommer   ngn dag då jag inte ska bada i simhallen.  Skrev tidigare att jag skulle gå tre gånger i veckan , tänkte då inte på att det är stängt fredagar .. Det kommer att bli två gånger fram till hösten ,    måndagar o torsdagar   .. Tanken var först att ändå ta tre dagar men då skulle det bli två dagar i rad och jag känner det att i dagsläget orkar jag det inte ... Får vara glad över två ..

 

Ser fram emot att sätta igång att sy igen... men inte har jag råd att köpa tyger .. får leta igenom vad jag har liggande o se om jag kan utnyttja det .. Det blir tuffa tag med min ekonomi  detta året ut verkar det som... Kollade ordentligt igår och det såg inte roligt ut... men skam den som ger sej ... det är bara att spotta i nävarna o ta nya tag ...*L* 

Nej nu hinner jag inte sitta här längre ... så nu önskar jag Dej en riktigt trevlig helg ... o ta det lugnt med solning ... det är inte bra med för mycket sol...*L*

Av Elle - 8 juli 2010 09:16

vid att tiden går så fort ... Dagarna bara försvinner... Beror det på mej eller har ngt ändrats i vårt sätt att leva eller är det tiden som ökat hastigheten ?   Jag önskar att dagarna vore mycket längre ... inatt har jag sovit som en stock  sov länge också , det berodde nog på att jag tog de starka värktabletterna igår kväl när jag gick o lade mej... hade så ont i armar o skulderblad ... Det beror nog på att jag börjat gå med våtväst igen... därför gör jag ett uppehåll till månf´dag ... Ja, de har stänkt fredag ,lördag o söndag nu på sommaren ojag hade tänkt cykla ner idag också men två dagar i rad så här i början är nog inte så lyckat när jag redan har ont.

 

Men det  är helt otroligt vad skönt det är att vara i vattnet...

 

Vill ner till stranden också för att bada i havet .. får se vad det kan bli nu i helgen ... Visserligen kommer Mia o Christer på lördag o kanske K. också om han inte fortfarande är sur på mej ... *L* 

 

Mulet är det idag .. o det är skönt som omväxling men värmegraderna  är det inget fel på   det var drygt 20 grader + n'är jag gick hit in o satte mej . 

 

idag ska här städas , rättare sagt ,jag ska fortsätta städa ... Samtidigt med städningen möblerar jag om lite .. Det är så roligt att göra det ... alltid retar det ngn!!!Ha,ha...

 

Sedan när jag är klar med detta ska jag handla  o sedan sätta igång att sy .. o det längtar jag efter ... men det är bättre att få allt det andra klart ... då kan jag koppla av mycket mera  o då kommer kreativiteten  fram på ett annat sätt.

 

En sak vet jag att jag ska sy odet är ngr. sådana där köksdukar som jag hade på marknaden .. De verkar att gå att sälja .

Snart är det väl också dax att börja med julsaker !!!!! *L*  Men jag lovar , inte riktigt ännu.

nej nu vill jag inte sitta still längre ... så jag slutar här för idag . Ha det så gott o Kram!!!Vy från Vallersvik i Halland, på Midsommaraftonen.  

Av Elle - 7 juli 2010 13:35

Jag tror jag ska kalla det  Mejo´s pyssel ... nej det funkar nog inte  får tänka mera på det .

är nu helt inne på detta att fixa grejer o sälja.. men i vilken skala det blir vet jag inte ännu.

 

Idag har jag iallafall varit i simhallen igen .. om Du visste vad skönt det är   skulle göra en hel massa när jag kom hem   men nu är jag så himla trött så jag vet inte vad som kommer att bli gjort . 

Ska iallafall sätta upp rena köksgardiner ... och kan Du tänka nu är jag kom hem såg jag likadana gardiner i ett köksfönster på botten som jag tänker sätta upp!!!Rätt kul tycker jag .. exakt lika i två fönster i en o samma uppgång. 

 

Gjorde om mitt sovrum igår .. det blev så himla bra   och balkongen också.. Inte alldtid jag blir nöjd med det jag gör ska Du veta.   Visserligen fick sovrummet gamla gardiner  men vad gör det de duger gott ett tag till.

 

Till köket blir det också "gamla" gardiner o faktiskt  färdigsydda köpta ... Det hör inte till vanligheten att jag köper färdiga gardiner .

 

Solen skiner men det blåser enormt... så det kändes inte så varmt som termometern visade .. o skönt var det , det bär ju uppåt hela vägen hem ...

 

Nej nu är "rasten " slut ...*L* blir att sätta igång att stryka gardinerna ... Ha det gott !  

 

 

 

Av Elle - 6 juli 2010 11:01

Nu har jag varit o tryckt på lite knappar o grejer här på sidan så jag vet inte hur bloggen kommer att se ut ... Kanske blir det ingen blogg!!!   Jag är farlig när jag kommer igång ... Men det var inte den ommöbleringen jag menade i rubriken... Jag grejar på balkongen o det för med sej att inget blir sej likt i lägenheten... Efter hand kommer jag på både det ena o det andra ...

Älskar att möblera skulle bara ha lite mera passande saker som skulle smälta in så bra .. men det får komma efter hand ...

 

Tvättar gör jag också ... o svetten flyter....'L'  Varför ska jag göra såna här saker när det är så varmt ???   Hade mor levt så hade hon sagt ... "Blir Du sjuk nu"  ja, det stämde oftast att när jag fick sådana här ryck så blev jag liggande i ngn åkomma något senare ... Kommer Du ihåg det min kärta syster ?  Ja, jag vet att Du läser här ibland.

´Nu får Ni ha det gott både syster o vänner för nu får jag skynda mej ner o tönmma tvättstugan ... tills nästa tvätterska kommer ... Kram på Er!!!Denna vackra korg har min syster målat!  

Av Elle - 5 juli 2010 08:40

jo, det gör den  och det ska bli så underbart att sätta igång med lite motion igen.   Cykeln får duga dit idag då bilen ska in på verkstad för  underredsbehandling.  Så under ett par dagar  har vi den inte .

Vädret  ?  !!   ja, det har nmog inte bestämt sej för hur det ska vara ännu.. en stund skiner solen o nästa ser det ut som om det skulle komma världens största åskväder ... blåser gör det också

 

Igår ringde sonen han ville jag skulle följa ´medut till Skärhamn ,det var träbåtsfestival.. visst gjorde jag det men satt kvar i bilen då min kropp inte var i form till att springa runt mellan en massa trä båtar ... alltså hade jag rejält ont igår .

 

Sitter här o nästan somnar trots att jag sovit som en stock  i natt.

 

Vad dagen kommer att innehålla merän simhallen  det vet jag inte men jag kommer at berätta mer om det senare .  Ha det nu gott vännen!  

Av Elle - 4 juli 2010 09:02

på min första  marknad nu... oj vad roligt det var!

Det kommer att bli flera men kanske inte just nu eftersom jag förstår att man måste ha en hel del att sälja .. får samla på mej lite igen... Låter som det gick bra ,eller hur?  Nja... si så där skulle jag vilja säga .. jag tyckte att det fungerade , men K. stod hela tiden och muttrade "katastrof,katastrof"... Visst kan man se det på olika sätt o att vi gjorde det beror på att vi har helt olika värderingar på pengar ... Ja, nästan allt har vi olika värderingar på ...

Min stora duk försvann i  ganska snart ,lite hjärtan o ett antal klassar ... kan Du tänka det var bara mina grejer som sålde ,.. jag sålde inget av mina systrars  även om det var betydligt lättare att prata för det som jag inte gjort själv... o prata för .. det är jag inte bra på så jag kan säga att det sållde sej självt.

Men intressant o roligt var det ... Vi hade tur med vädret ... stundtals var det mörkt o blåste upp som om det skulle komma en rejäl åskskur .. men det blåste bort o blev varmt o härligt igen...

 

Igår firade vi (gamla gänget nere på 21 ),Janne som fyller 70 år idag. Jösses vad tiden går ...vi att ute o grillade o drack lite vin ... o det var trevligt ... var hemma vid 23.30 så det blev inte så sent. K. är hemma i Kungsbacka så han var ju inte med. Idag ska det bli tårta o kaffe på uteplatsen ... ja, vi har tak över den *L* för idag regnar det .. ett skönt sommarregn.   Banankartongerna är inte mina  även om det ser ut så på fotot...   

Ovido - Quiz & Flashcards